Tech

Ukraina planifikon të nxjerrë mbledhjen e NFT-ve për të financuar forcat e armatosura

Ukraina planifikon të bëhet vendi i parë i zhvilluar që lëshon koleksionin e vet të tokenave jo të këmbyeshëm, pasi duket se do të përfitojë nga një rrjedhë donacionesh kripto për të mbështetur luftën e saj kundër Rusisë.

Mykhailo Fedorov, zëvendëskryeministri i Ukrainës, njoftoi planin në një postim në Twitter të enjten dhe tha se Kievi do të zbulojë së shpejti detajet e NFT-ve të tij.

Lëvizja është shenja më e fundit e qeverisë ukrainase duke përqafuar asetet dixhitale si një mënyrë për të financuar forcat e saj të armatosura në betejën e tyre dhe vjen pasi ajo mblodhi më shumë se 270 milionë dollarë në “obligacione lufte”.

Kjo vjen pasi BE-ja po shqyrton masat për të siguruar që Rusia të mos përdorë kriptovaluta për të anashkaluar sanksionet ekonomike. Qeveritë e SHBA dhe Britanisë së Madhe kanë ngritur gjithashtu shqetësime se transaksionet e kriptomonedhave mund të bëhen një rrugë e fshehtë për lëvizjen e parave drejt dhe nga Rusia.