Shëndetësi

Ushqimet që përmirësojnë punën e mëlçisë

Mëlçia është një nga organet më të rëndësishme të trupit të njeriut, e cila është e lidhur direkt me aparatin tretës.

Kur mëlçia është e infektuar me parazitë dhe toksina, gjëja e parë që duhet të bëni është të ndryshoni regjimin ushqimor.

Për një mëlçi të shëndetshme ju rekomandojmë këto ushqime:

-Domatet: Domatet janë shumë të pasura me glutation, një proteinë e rëndësishme që detoksifikon mëlçinë.

-Qitro: Fryti i qitros detoksifikon trupin tuaj dhe përmirëson funksionin e mëlçisë.

-Agrumet: Agrumet janë një zgjedhje shumë e mirë për të stimuluar mirëfunksionimin e mëlçisë.

-Shafrani i Indisë: Luan rol si detoksifikues i mëlçisë.

-Molla: Një mollë në ditë, mban larg toksinat nga mëlçia për një vit.

-Hudhra përmirëson funksionet e mëlçisë.