Kuriozitete

Vendet me më së shumti kamera rrugore

Çdo herë e më shumë, nëpër rrugë po vendosen kamera, sidomos për të monitoruar shpejtësinë e automjeteve.

Së fundmi, Eurostat ka publikuar të dhëna për vendet që kanë më së shumti kamera rrugore. Andaj, nëse kalon në këto vende, bën mirë ta ulësh shpejtësinë.

Britania e Madhe ka numrin më të madh të kamerave rrugore në Europë – më shumë se 6500.

Ndërkaq, këto janë dhjetë shtetet që kanë më shumti kamera rrugore: Turqia, Britania e Madhe, Belgjika, Çekia, Bullgaria, Zvicra, Austria, Luksemburgu, Kroacia dhe Gjermania.

Inforgrafikë nga REL.

the authorBurbuqe Metolli