Tech

Veprat e artit dixhital të një eksperti të kriptomonedhës së fëmijëve tani tregtohen për 3 MILION £

Benyamin Ahmed mësoi të kodonte nga babai i tij kur ishte vetëm pesë vjeç dhe u tërhoq menjëherë.

Por Bitcoin filloi të qarkullonte vitin e kaluar kur ai publikoi koleksionin e tij të NFT-ve me temë balenën – vepra arti dixhitale të një lloji që mund të blihen dhe shiten.

Shitja e tij e parë e balenave me pikselë shumëngjyrëshe u shit brenda disa orësh dhe i dha atij 110,000 £ – një pasuri e cila, e kombinuar me sipërmarrjet e tij të tjera, është rritur në 750,000 £ brenda disa muajsh.

Megjithatë, nxënësi i shkollës nuk ka një llogari bankare dhe nuk ka tërhequr asnjë paund nga pasuria e tij.

Djaloshi aktualisht është duke punuar së bashku me stilistë në një gamë të re NFT-sh të quajtur Heronjtë e pafuqishëm, i cili përmban heronj, zuzar dhe perëndi të stilit të librit komik.

Koleksioni prej 8,888 NFT u shitën në pak minuta kur dolën në shitje në shtator të vitit të kaluar – dhe ata po kërkojnë të zgjerojnë ekskluzivitetin në komike dhe TV me ndihmën e tij.

Ai po punon gjithashtu në një projekt të quajtur Work in Fintech, bashkë-themeluar nga ish-shefi i produkteve dixhitale në Barclays, Ying Cao.