Shëndetësi

Vetitë kurative të koprës

Kopra është një bimë shumë e hershme. Lulet e saj të vogla të verdha shfaqen gjithnjë në periudhën e verës të cilat mblidhen thahen dhe kanë një aromë të fortë se ato të gjetheve.

Veç shijes mjaft të mirë që jep në gatime, ndikon mjaft edhe në përmirësimin e shëndetit.
Rezultate të shkëlqyera ka dhënë në shkrirjen e gurëve në veshka.
Ndikon, gjithashtu në uljen e kolesterolit.

Foshnjave të porsalindura iu jepet për lehtësimin e dhimbjeve të barkut në muajt e parë të jetës, në formë çaji.
Kopra është e pasur me hekur dhe aminoacide që ndihmojnë me trajtimin e anemisë./shekulli