Shëndetësi

Vitaminat e nevojshme për rritjen e përqendrimit

Në këtë rast gjëja më e mirë që duhet të bëni është të siguroheni që jeni duke marrë vitaminat e nevojshme për të rritur qartësinë dhe përqendrimin tuaj mendor.

Nëse nuk i merrni këto vitamina përmes dietës suaj, mund të keni nevojë të merrni në konsideratë marrjen e shtesave për t’i dhënë vetes një nxitje të vogël.

1 – Vitamina B-12

Vitamina B-12 është një nga vitaminat më esenciale për kujtesën dhe përqendrimin, mungesa në këtë vitaminë mund të shkaktojë probleme të përqendrimit, humbje të memories ose madje çmenduri, vitamina B-12 gjendet kryesisht te shpendët, viç dhe peshk, por mund të gjendet gjithashtu në vezë, qumësht dhe drithëra.

Nëse doni të merrni një grumbull të mirë të vitaminave B atëherë nuk do të gaboni me salmon, do t’ju ofrojë vitaminë B-12, si dhe acidet e tjera yndyrore që truri juaj ka nevojë që të funksionojë siç duhet.

2- Vitamina C

Përfitimi i vitaminës C për trupin shkon përtej nxitjes së imunitetit, është gjithashtu e mirë për trurin. Për të marrë dozën e përditshme të vitaminës C, provoni të pini portokall, brokoli, domate, luleshtrydhe dhe ujë me limon.

3- Niacin

Niacin, e njohur si vitamina B-3 punon në sigurimin e glukozës që trurit i duhet të funksionojë, si dhe rregullimin e energjisë. Niacin gjendet në patate, drithëra, peshk, mish dhe shpezë.