Tech

Vlera e kriptovalutave bie

Vlerat e bitcoin dhe ethereum pësuan rënje të mëdha në 24 orët e fundit sipas CoinDesk.

Rreth 147 miliardë dollarë u fshinë nga i gjithë tregu i kriptomonedhave në 24 orët e fundit, sipas të dhënave nga Coinmarketcap.com

Kjo ndodhi pas humbjeve të Wall Street-it të enjten, Nasdaq që ra pothuajse 5% këtë javë, dhe pësimi i humbjeve për tre javë radhazi nga S&P 500.

Një arsye pse njerëzit investojnë në bitcoin është se ai shërben si një mbrojtje kundër rritjes së inflacionit si rezultat i stimulit të qeverisë, por analistët thonë se rreziku është që një rezervë Federale më e ashpër mund të heqë erën nga velat e bitcoin.