Rajon & Botë

Vullkani gjigant kërcënon Japoninë

Japonia rrezikohet seriozisht nga një shpërthim gjigant i vullkanit Sakurajima, thonë shkencëtarët. Sipas tyre Japonia është në rrezik për gjatë tre dekadave të ardhshme, dhe se kjo vjen pas skanimit të kraterit të vullkanit nga ana e tyre, raporton BBC.

Ajo që e bën edhe më alarmante situatën dhe ndërmarrjen e masave nga ana e autoriteteve, që të mos gjenden të papërgatitura, sipas grupit të studiuesve, është se në rast të një shpërthimi të fuqishëm vullkani rrezikon seriozisht që të prekë edhe centralin bërthamor të Sendait, që ndodhet vetëm 49 kilometra larg tij./KosovaPress/