Arsim & Kulturë

Zbulohet tuneli sekret i gërryer me lugë nga çifutët

Një ekip ndërkombëtar i kërkimeve ka zbuluar një lokacion të një tuneli legjendar të burgosurve çifutë i bërë gjatë Luftës së dytë Botërore.

Sipas The Independent, tuneli gjendet në natyrën lituane dhe është i tëri i gërryer me lugë nga çifutët të cilët po mundoheshin të arratiseshin nga kampet naziste, transmeton KosovaPress.

Në këtë lokacion gjatë okupimit nazist, u vranë njëqind mijë njerëz duke përfshirë shtatëdhjetë mijë çifutë.

Tuneli është i gjatë 34 metra./KosovaPress/