Aktuale

Zgjedhjet në Shqipëri, Task Forcës me plan për masat operacionale

Grupi ndërinstitucional për marrjen e masave dhe monitorimin e veprimtarisë, sjelljes apo përdorimit të burimeve njerëzore, financiare dhe logjistike të administratës shtetërore, gjatë procesit zgjedhor në Shqipëri, ka zhvilluar mbledhjen e radhës ku u miratu plani i masave operacionale për mbarëvajtjen e procesit ditën e zgjedhjeve.

Sipas një komunikate nga Task Forca, plani në fjalë përfshin një sërë masash dhe Task-Forca do të jetë grupi që do të monitorojë dhe koordinojë ankesa të ndryshme të referuara nga subjektet politike ditën e zgjedhjeve.

“Plani për disa Ministri cakton masa të posaçme për t’u ndjekur ditën e zgjedhjeve. Pas diskutimeve plani u miratua dhe zbatimi i tij do të fillojë menjëherë. Si pikë e dytë në funksion të transparencës u trajtua një ankesë e sjellë në adresë të Task-Forcës nga një subjekt politik dhe iu la detyrë Drejtori të Policisë për ndjekjen e mëtejshme të rastit dhe kryerjen e veprimeve të duhura procedurale”, thuhet në komunikatë./KosovaPress/