Storje suksesi

 

Studentët e AAB-së, Ngadhnjimi dhe Dreni i vazhdojnë studimet Master në ShBA

2016-06-06 14:12:45

Ngadhnjim Halilaj dhe Dren Puka, të cilët studimet bachelor i kanë përfunduar për Menaxhment dhe Informatikë në Fakultetin Ekonomik të AAB-së, studimet master për këtë vit akademik i kanë filluar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, falë bursës së plotë të fituar nga organizata WorldLearning në bashkëpunim me USAID-in dhe Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), në programin Transformational Leadership Program- Scholarships and Partnerships (TLP- SP).

Arkitekti i diplomuar në AAB, tani edhe me studion e tij projektuese

2015-09-21 14:10:44

Rinor Tërshani, i diplomuar në Fakultetin e Arkitekturës në AAB, në saje të rezultateve dhe njohurive të fituara gjatë studimeve, ka hapur studion projektuese ”Arch Project”. “Në studion time mundohem të bëjë projekte unike, ku në to mundtë shihet kreativiteti dhe aftësitë profesionale që i ushtroj,duke u bazuar në njohuritë e fituara gjatë studimeve në AAB”, ka thënë Rinor Tershani, për revistën “AAB Alumni”.

Student i AAB-së zhvillon projektin E-Commerce

2015-09-01 15:43:39

Qemajl Osmani, i cili ka përfunduar studimet në Fakultetin Ekonomik të AAB-së, aktualisht është duke punuar në projektin “E-Commerce”, i cili shërben për realizimin e blerjeve online, dhe pagesës me kartela bankare VISA dhe metodën PayPal”. Përmes këtij projekti, synohet që kompanitë të cilat kanë mallra të magazinuara të mos i shesin ato në mënyrë klasike, por të shesin ato produkte e mallra përmes platformës online.

Rreze Tetrica: Gjatë studimeve na kanë ligjëruar profesorë profesional dhe njohës të mirë të fushave përkatëse

2015-07-31 14:55:25

“Neve gjatë të gjitha viteve na kanë ligjëruar profesorë profesional, të përkushtuar, njohës të mirë të fushave përkatëse. Kjo është ajo çka më së shumti e karakterizon AAB-në. Profesorët kanë qenë jashtëzakonisht të mirë, njohuritë e tyre akademike, shkencore të ndërlidhura me kontributin e tyre të çmuar në Kosovë na kanë shërbyer mjaft për tu ngritur profesionalisht”, ka thënë Rrezja për revistën “AAB Alumni”.

Ju prezantojmë dy nga të diplomuarit e degës së Gjakovës: Dashnore Mejzini dhe Blerim Tahiraj

2015-03-24 09:03:08

Shumica e të diplomuarve të AAB-së, jo vetëm në Prishtinë, por edhe në degët e tjera si në Ferizaj ashtu edhe në Gjakovë, në tregun e punës janë gjetur lehtë dhe në pozita të mira menaxhuese.

AAB do të përfaqësohet në Universitetin Veror të King’sUniversity – Edmonton, Kanada

2015-03-09 11:07:40

Albion Murseli, gjatë këtyre ditëve është përzgjedhur për të vijuar Universitetin Veror në programin “Lidership dhe Demokraci”, me temën akademike “Akterët lokalë në zhvillim ndërkombëtar” në King'sUniversity, në qytetin Edmonton të Kanadasë. Programi në fjalë realizohet nga data 31 maj deri më 13 qershor 2015.

Naim Rexha, alumni i AAB-së, sot zëvendësdrejtor i përgjithshëm i Policisë së Kosovës

2015-03-09 10:51:28

Të gjithë studentët, të cilët i kanë përfunduar studimet në Fakultetin e Kriminalistikës në Kolegjin AAB, program i zhvilluar në bashkëpunim me Universitetin e Sarajevës, sot kanë pozita të larta menaxheriale - shtetërore. Ndër ta është edhe ish-studenti Naim Rexha, i cili pas përfundimit të studimeve të Kriminalistikës në AAB, aktualisht e mban pozitën e zëvendësdrejtorit të përgjithshëm të Policisë së Kosovës.

Arta Mulaku, e diplomuar në Administratë Publike, pjesë e OSBE-së

2015-03-02 15:43:49

Arta Mulaku, pas përfundimit të studimeve themelore në Fakultetin e Administratës Publike të Kolegjit AAB, menjëherë ka vazhduar edhe studimet Master në po të njëjtin drejtim.

Berat Miftari, moderator i njohur në skenën mediale të Kosovës

2015-02-26 09:56:30

Ai është bashkautor dhe redaktor i emisionit më të dëgjuar në hapësirën radiofonike në vend “Metropol”. Ndërsa,në cilësinë e bashkautorit ka realizuar edhe ciklin e emisionit dokumentar “Diku në Kosovë”, dokumentar i shpërblyer nga Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës me çmimin “Dokumentar i Vitit”. Ka përfunduar studimet bachelor në Komunikimi Masiv dhe Gazetari dhe tani është në përfundim të studimeve master, në po të njëjtin drejtim, në Kolegjin AAB.

Kreshnik Kurtishi: AAB inkurajon të menduarit kritik të studentit

2015-02-23 15:48:40

Kreshnik Kurtishi, studimet bachelor i ka përfunduar në Fakultetin Juridik të Kolegjit AAB. Aktualisht punon si këshilltar ligjor në një projekt që financohet nga donatorë ndërkombëtarë në Kosovë, qëllimi i të cilit është mbështetja e Qeverisë së Kosovës për lehtësimin e barrierave për të bërë biznes në Kosovë.

Arta Berisha: “Në profesionin e gazetarit o duhet të jesh dikushi o askushi”

2015-02-13 13:41:43

Arta Berisha studimet Bachelor dhe Master i ka mbaruar në Fakultetin e Komunikimit Masiv dhe Gazetarisë në AAB. Sikurse kolegët e gjeneratës së vet, edhe Arta në sajë të njohurive të fituara gjatë studimeve ka arritur që sot të pozicionohet në vende të mira të punës, ku tash e tri vjet është e angazhuar si asistente në lëndën “Praktikë – Zhanret e Gazetarisë” në AAB, kurse përshtatë vjet me radhë është duke punuar si gazetare në Televizionin “Top Channel”të Shqipërisë

Abrashi studimet bachelor dhe master i ka përfunduar në AAB, të doktoratës i ka nisur në UP

2015-02-09 13:00:52

Gazmend Abrashi, studimet Bachelore dhe Master i ka përfunduar në Fakultetin e Komunikimit Masiv dhe Gazetari në Kolegjit AAB, kurse studimet e doktoratës i ka regjistruar dhe tashmë është ne semestrin e dytë në departamentin Shkencat e Komunikimit dhe Gazetarisë në Fakultetin e Filologjisë të Universitetit të Prishtinës, “Hasan Prishtina”.

Mefail Bajqinovci: Kolegët me të cilët studiova në AAB, shumica janë shndërruar në figura publike

2015-02-09 12:59:52

“Njeriu mund të arrijë gjithçka, vetëm nëse do”, Gorki.

Student i AAB-së mban tri vende pune

2015-02-09 12:30:43

“Tani kur shoh zhvillimin, mundësitë e shtuara dhe rrugën që ka marrë AAB-ja duke u shndërruar në konkurrente serioze e Universitetit Publik të Prishtinës ndihem jashtëzakonisht mirë që dikur isha pjesë e tij”, tha Dardan Selimaj, për revisten “AAB Alumni” i cili studimet Bachelore i ka përfunduar në Fakultetin e Komunikimit Masiv në Kolegjin AAB, dhe tani mban këto vende pune: si producent ekzekutiv në “Kohavision”, Menaxher i Filharmonisë së Kosovës dhe drejtor i Festivalit Ndërkombëtar - DAM.

Jeta Abazi, një nga të diplomuarat e suksesshme të Fakultetit të Komunikimit Masiv

2015-01-28 14:28:08

“Në AAB, i kam vlerësuar shumë profesorët, që kanë qenë të përkushtuar dhe të disiplinuar dhe të tillë ka pasur mjaft në drejtimin tonë”, ka thënë Abazi, duke shtuar se AAB-ja i ka dhënë mundësinë që të ketë kolegë nga fusha e medies.

Majlinda Doda, gazetare dhe folëse e dalluar në Radio Kosova (RTK)

2015-01-28 14:04:34

Majlinda Doda, tashmë është bërë gazetare me përvojë në Radio Kosovë. Ajo u gjet në mesin e profesionistëve të kësaj shtëpie mediale, menjëherë pas përfundimit të studimeve në Fakultetin e Komunikimit Masiv në AAB.

Leonore Delija: Përfituese e programeve Students Exchange në Universitetin e Bremenit dhe të Londrës

2015-01-21 15:26:16

Leonore Delija, është vetëm njëra nga studentët e AAB-së, që ka përfituar në saje të marrëveshjeve që ky institucion ka me universitete prestigjioze në rajon dhe Evropë. Si studente e vitit të dytë në Fakultetin Ekonomik, Leonore Delija, pati rastin që semestrin e katërt ta vijojë në Universitetin e Bremen-it, në Republikën e Gjermanisë. Ajo gjithashtu në sajë të bashkëpunimit universitar, arriti të ndjekë edhe një trajnim profesional në Universitetin e Londrës, London School of Economics, si dhe Royal Halloway.

Majlinda Aliu, e diplomuar në AAB – fituese e shumë çmimeve për gazetari

2014-12-29 21:59:45

Majlinda Aliu, e cila studimet bachelor i ka përfunduar në Fakultetin e Komunikimi Masiv në AAB, për revistën “Alumni AAB” : “AAB ka qenë ndër institucionet e para të arsimit të lartë jopublik në vend në vitin 2002 kur edhe pati filluar punën me gjeneratën e parë të studentëve në Fakultetin e Komunikimit Masiv.

Ylber Prekazi: Kolegji AAB më i miri në rajon

2014-12-29 17:43:59

“Ndihem krenar dhe me fat shumë të madh që isha pjesë e AAB-së gjatë studimeve bachelor dhe master,dhe tani edhe i punësuar në “gjigantin” e arsimit të lartë në Kosovë, pra në Kolegjin AAB”, ka thënë Ylber Prekazi, për revistën “AAB Alumni”.

AAB përgatit kuadro të cilat i duhen Republikës së Kosovës

2014-12-29 11:12:28

Agim Buja është një tjetër i diplomuar në Fakultetin e Administratës Publike në AAB, i cili aktualisht është i punësuar në Ministrinë e FSK-së, në detyrën e zyrtarit të Bibliotekës në KDS-Ferizaj.

Ardiana Gashi: Kam mësuar shumë nga mësimdhënësit e AAB-së

2014-12-28 22:00:37

Ardiana Gashi, e cila studimet bachelor i ka përfunduar në Fakultetin e Komunikimit Masiv në AAB, është e punësuar në Radiotelevizionin e Kosovës (RTK), dhe mban pozitën e gazetares dhe moderatores.

Vllaznim Shehu, i diplomuar në Kolegjin AAB, ushtron profesionin e avokatit dhe vazhdon studimet e doktoraturës

2014-12-28 11:03:11

Vllaznim Shehu, i cili aktualisht ushton veprimtarinë e avokatit në Pejë, për revistën “Alumni AAB”, thotë se nga studimet në Kolegjin AAB, kujton mjaft gjëra pozitive si: metodologjia interaktive të ligjërimit, komunikimi korrekt dhe joburokratik me mësimdhënësit, qasja në literaturë dhe shërbimet cilësore administrative.

Fatime Berisha: AAB më ka ndihmuar në zhvillimin e karrierës time

2014-12-27 10:41:28

Fatime Berisha, studimet bachelor i ka përfunduar në Fakultetin e Administratës Publike në AAB, ndërsa tani është në përfundim të studimeve master po në të njëjtin fakultet. Aktualisht punon në Ministrinë e Administratës Publike, ku mban pozitën Administratore e Ndërtesave të Qeveris së Republikës së Kosovës.

Studenti i AAB-së, Visar Qarkaxhija, ligjërues në AAB

2014-12-26 10:39:15

Visar Qarkaxhija studimet bachelor i ka përfunduar në Fakultetin e Ekonomisë, Departamenti Menaxhment dhe Informatikë në Institucioni Arsimor AAB. Tash është në përfundim të studimeve master po në të njëjtin institucion dhe fakultet. Me nisjen e këtij fillim viti të ri akademik Visar Qarkaxhijës iu hapën dyert për punësim në pozitën si asistent- ligjërues në Institucioni Arsimor AAB në Gjakovë.

Pesë të diplomuar të AAB-së në bachelor e master, u pranuan në studime të doktoratës për vitin akademik 2014/15

2014-12-25 10:36:53

Pesë studentë të diplomuar në nivelin bachelor dhe master në AAB, me sukses të shkëlqyer, përveçse janë punësuar si staf i rregullt akademik në fakultete të caktuara brenda këtij institucioni, janë pranuar edhe në studimet e doktoratës jashtë vendit, në Universitetin e Evropës Juglindore (SHTUL), në Maqedoni.

Studenti i AAB-së punon në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës

2014-12-24 10:24:35

Mustafë Bekteshi, pas përfundimit të studimeve bachelor në Fakultetin Ekonomi në AAB, menjëherë i ka vazhduar studimet në master në të njëjtin fakultet. Pas përfundimit të strudimeve, ai është punësuar në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari”, duke mbajtur pozitën zyrtar në Departamentin e Administratës.

Kosovare Ukshini: AAB më ka bërë person tjetër në shoqëri

2014-12-23 10:21:25

Kosovare Ukshini, pas përfundimit të studimeve bachelor, si studente e dalluar iu sigurua bursa për vazhdimin e studimeve master në Fakultetin Ekonomik në AAB. Ajo ka diplomuar me temën “Motivimi dhe faktorët e motivimit në punë - me theks të veçantë në NVM-të në Komunën e Gjakovës”.

Mirlinda Qyqalla, e diplomuar në Fakultetin e Komunikimit Masiv, tani punon në Zyrën për Medie në QKUK

2014-12-22 10:15:00

Shumica e të diplomuarve në Fakultetin e Komunikimit Masiv dhe Gazetarisë në Kolegjin AAB janë të punësuar nëpër mediume dhe institucionet më të mëdha shtetërore dhe private, të cilët gëzojnë vende të mira pune si gazetarë, kryeredaktorë, menaxherë mediesh, zëdhënës të institucioneve më të rëndësishme shtetërore, ekspertë të profilit publik etj.

Arzie Bektashi: Njohuritë e fituara gjatë studimeve në Kolegjin AAB i zbatoja në vendin e punës në ProCreditBank dhe tani në projekt

2014-12-21 10:11:57

Eksperiencat dhe njohuritë e fituara gjatë studimeve në Kolegjin AAB, Arzie Bekteshi ka thënë se i kanë hapur horizonte të reja. “Studimet në AAB ma kanë zhvilluar të menduarit kritik për gjetjen e zgjidhjeve të problemeve gjatë kohës kur paralelisht studioja në AAB dhe punoja në ProCreditBank”, ka thënë Bekteshi.

Njomza Salihi: Pas diplomimit në Kolegjin AAB, jam punësuar në gazetën “Jeta në Kosovë”

2014-12-20 10:03:47

Njomza Salihi, menjëherë pas diplomimit të studimeve bachelor në Fakultetin e Komunikimit Masiv dhe Gazetarisë në Kolegjin AAB, ka nisur punën në gazetën “Jeta në Kosovë”, produkt i organizatës së Rrjetit Ballkanik për Gazetari Hulumtuese.

Arlinda Stolliqi: Pas diplomimit në Kolegjin AAB, jam punësuar në TEB Bankë

2014-12-19 09:59:25

“Pas diplomimit në Kolegjin AAB jam punësuar në TEB Bankë, në Departamentin e Operacioneve Bankare. Sigurisht që llogaritet të jetë një arritje e shkëlqyer, pasi sot e gjashtë vjet ushtroj karrierë bankare në njërën nga bankat më prestigjioze në vend”, ka thënë Arlinda Stolliqi.

Rasim Selmani: Diploma e fituar në AAB, më siguroi pozitën e drejtorit të Burgut të Sigurisë së Lartë

2014-12-18 09:24:38

“Pas përfundimit të studimeve me sukses të lartë në Kolegjin AAB dhe falë njohurive të fituara gjatë studimeve në lëmin e drejtësisë, për të cilat njohuri kisha nevojë për profesionin që ushtroj dhe pas një karriere të bujshme, në 2014 u emërova drejtor i Burgut të Sigurisë së Lartë - në Gërdoc të Podujevës”, ka thënë Rasim Selmani për revistën “Alumni AAB”.

Edita Baruti, e diplomuar në AAB - pronare dhe menaxhere e suksesshme e kopshtit “FOLEA” në Mitrovicë

2014-12-17 09:14:06

Edita Baruti, e cila studimet bachelor i ka përfunduar në Fakultetin e Edukim Parafillor në Kolegjin AAB, një kohë ka punuar në disa kopshte dhe shkolla publike, ndërsa tani është pronare dhe menaxhere e kopshtit “FOLEA” në Mitrovicë. Në një intervistë për revistën “AAB Alumni”, ajo thotë se Kolegji AAB ia ka hapur dyert dhe ia ka mundësuar ta hapë biznesin e vet privat - kopshtin “FOLEA”.

AAB
SOCIAL

Facebook

APLIKO ONLINE