The Second International Online Scientific Conference will be held on Saturday at AAB College

21 October 2021

“Europeanization, Western orientation and identity formation in the Western Balkan countries” is the title of the Second International Scientific Conference to be held at AAB College, in an online format.

This conference will be attended by over 100 participants, who, divided into 11 separate panels will present their research work in 75 papers which have been approved by the Scientific Committee of the conference.

Organizational partners of the conference are universities and important educational and research institutions, such as the University of Bologna which is the oldest university in Europe, the Pedagogical University of Krakow-Poland, CEUTTSS (Center for European Union, Transatlantic and Trans-European Space Studies), Aleksandër Moisiu University from Albania, St. Kliment Ohridski University from Northern Macedonia, IBCM (International Business College – Mitrovica), Albanian Institute of Sociology, etc..

The conference aims to examine the issues of Europeanization, Western orientation and identity building from a broad perspective which includes the scientific knowledge of researchers from various academic and scientific fields. In this aspect, important will be the role of keynote speakers, who are going to participate in the plenary session, coming from prestigious universities in the world, such as: Prof. dr. Raymond Detrez, Ghent University from Belgium, Prof. dr. Pal Kolsto, University of Oslo from Norway, Prof. dr. Ines Aquile Junyent, Catalonia University from Spain, and Prof. assoc. dr. Besnik Pula, Virginia Tech, from the United States.

All participating papers of the conference will be included in the Book of Abstracts, while the best papers are going to be selected and published in a special issue of the International Scientific Journal of AAB College “Thesis”.

Share:

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19