AAB COLLEGE MARKS APRIL 6, INTERNATIONAL DAY OF SPORT FOR DEVELOPMENT AND PEACE MARKED

7 April 2021

On the occasion of April 6, International Day of Sport Day for Development and Peace, a roundtable discussion was organized by AAB College’s Faculty of Physical Education where the newly elected President of the Kosovo Olympic Committee, Mr. Ismet Krasniqi and Mr. Besim Aliti, advisor to the president of KOC were invited. 

In the opening of the roundtable, the Dean of the Faculty of Physical Education, Prof. Asoc. Dr. Fatmir Pireva spoke about the positive contribution that sport can have in sustainable development and the advancement of human rights.

During the roundtable, the President of KOC, Ismet Krasniqi, spoke about his development plan: “My main goal is to develop sports in Kosovo strategically at national and local levels, to build strength and organizational capacities of national sports federations”.

Krasniqi added that in his mandate as president of the Kosovo Olympic Committee, he will build the capacities to organize major international sports events and Involve professionals from Kosovo in international sports governing bodies, however, building of capacities for sports lobbying, financial growth, and the creation of infrastructural and non-infrastructural heritage will remain a priority. 

While on the topic of representation of Kosovo in the Olympic Games in Tokyo, Krasniqi confirmed that in addition to the five judokas who have secured their participation in this global sporting event, there are also two swimmers and an athlete who have done the same. Other athletes from different disciplines are also receiving help on their qualification.  

“We will strongly support our contenders and help them in the best way we can to prepare so that they can also qualify in the Olympics.” said Krasniqi.

Share:

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19