Dr. sc.

Bujar Demjaha

Rektor

Bujar Demjaha was born in Ferizaj in 1960. He is a distinguished architect in Kosovo but also abroad. He has designed many projects and has published several important books in Kosovo, the region, Germany, United Kingdom, France, etc.

In addition to the special project “Adem Jashari” memorial in Prekaz Bujar Demjaha has also designed several memorials in Prishtina, Klecka, Gllogjan, Kerchovo, etc .. Other important projects of Demjaha are: Municipal Development Plan of Prishtina, Urban Regulatory Plan of the Pejton Neighborhood in Prishtina, Kosovo’s Contemporary Arts Museum (First Price in Competition). His projects from the conservation and restoration area are: Engelhard Complex (XV century) – Blanzac in France, Ethnological Museum “Emin Gjiku” in Pristina. From the field of interior rehabilitation of the Kosovo National Theater and the Kosovo Museum in Pristina are its distinguished projects.

Bujar Demjaha has published several books in Kosovo, Germany, the United Kingdom and Bosnia:

2002 “Problem or Challenge”, Finish Human Rights Project, co-author of the book

2005 “Adaptation of Public Premises for Persons with Disabilities”, Finish Human Rights Project, author

2006 “Adaptation of Public Buildings for Persons with Disabilities”, HandiKOS-Pristina, author

2007 “Technical data for the design of architectural spaces and modules”

2010 “Free environment – society for all”, Council of Europe, author

2016 “Role of Tourism in Rural Development in Dukagjini Region in Kosovo”, Lambert Academic Publication, Germany

2017 “Post-conflict urban reconstruction of bazaars in Gjakova and Peja, Kosovo” in the book Authentic Reconstruction, Bloomsbury, London, UK

2018 “Rural school in the function of developing rural areas of Kosovo”, Perfecta, Sarajevo, Bosnia.

Bujar Demjaha holds the highest scientific degree Doctor of Science in the field of Architecture, Urbanism and Regional Planning, is a teacher of several subjects at AAB College and Tetovo University

Lives and operates in Prishtina.

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19