Rector of AAB College, Lulzim Tafa honored with title Doctor Honoris Causa

9 September 2019

Within the framework of the Summer Academy organized by the American University in Chisinau, the Ministry of Education and the Conference of Rectors, at the Constantin Stere University in this city, the award ceremony of Doctor Honoris Causa for Kosovo poet, Lulzim Tafa was held.

In addition to professors and students, the ceremony was attended by many guests, representatives of state institutions, cultural institutions, rectors from 28 different universities, ambassadors of many countries, including ambassadors and representatives of countries that have not yet have recognized Kosovo, such as the Russian Federation, Azerbaijan, Belarus, Ukraine, China, Romania, Georgia, etc.

In his speech, the lauder described Tafa as a poet who, with his verses, won the hearts of readers in Europe and beyond.

Lulzim Tafa in his speech to the audience said that this is an honor for him, and for literature and its values: “Thank you for believing in these values, I will never forget such a beautiful moment, and you will always be in my heart, I am inspired by the youth, the generation of Technology. Technology has shrinked the world in size and thus increased the chances of people getting to know each other better, getting to know each other’s literature and culture. There are also increased chances to work together for the benefit of mankind, such as the advancement of human rights, freedom and democracy, animal rights and the environment” said Rector Tafa.

Share:

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19