Ilir Meta, Kolegji AAB

Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta, vizitoi Kolegjin AAB

Në prag të 28 Nëntorit, Ditës së Flamurit Kombëtar, Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Sh.T.Z. Ilir Meta , ka vizituar sot Kolegjin AAB,
ku u prit nga menaxhmenti, stafi akademik dhe studentët e AAB-së.

Më shumë

Ambasada e Francës dhe Aleanca Franceze në Prishtinë, hapin zyrën e pranisë franceze në Kolegjin AAB

Me një ceremoni solemne të organizuar në bashkëpunim me Ambasadën Franceze në Kosovë dhe Aleancën Franceze në Prishtinë, në Kolegjin AAB u hap zyra e përfaqësimit të Francës dhe Aleancës franceze.

Më shumë

Manifestimi Kulturor "Tetori i Besim Sahatçiut"

Në nderim të veprës dhe artit të regjisorit Besim Sahatçiu, në Kolegjin AAB filloi manifestimi kulturor i pagëzuar “Tetori i Besim Sahatçiut”.

Më shumë

KONKURS PËR PRANIMIN E STUDENTËVE TË RINJ NË VITIN AKADEMIK 2021/22 (BACHELOR DHE MASTER)

Kolegji AAB shpall konkurs për regjistrimin e studentëve të rinj për vitin akademik 2021/22,
në të gjitha kampuset: Prishtinë, Ferizaj dhe Gjakovë.

Më shumë
Zbuloni kampusin e Kolegjit AAB në Prishtinë

Zbuloni kampusin e Kolegjit AAB në Prishtinë

Të përcaktuar për të vendosur trende të reja në Arsimin e Lartë në Kosovë dhe rajon!

Më shumë

AAB SHËNON NGRITJE NË WEBOMETRICS. VAZHDON TË JETË INSTITUCIONI MË I MIRË JOPUBLIK I ARSIMIT TË LARTË NË TË GJITHA TROJET SHQIPTARE

Me 447 pozita më lartë se në edicionin e janarit 2021, Kolegji AAB sërish ka dalur të jetë institucioni më i mirë jopublik në të gjitha trojet shqiptare, sipas listës prestigjioze të rangimit të universiteteve Webometrics.

Më shumë

AAB MBETET I VETMI DHE I PARI INSTITUCION JOPUBLIK SHQIPTAR PËR CITIME NË GOOGLE SCHOLAR

Nga rreth 5 mijë universitete të botës, të përfshira në rangimin #TransparentRanking, që mbështetet në të dhënat e Google Scholar, Kolegji AAB është renditur institucioni i parë jopublik nga të gjitha institucionet shqiptare në Kosovë, Shqipëri e Maqedoni të Veriut.

Më shumë

KOLEGJI AAB I NDAU ÇMIMIN “ALI PODRIMJA” 2021, SHKRIMTARIT BOSHNJAK ABDULAH SIDRAN

Në një ceremoni madhështore të organizuar në Teatrin AAB “Faruk Begolli”, në Kolegjin AAB, ku morën pjesë personalitete të njohura nga institucionet publike, shkrimtarë, artistë, profesorë e studentë si dhe familjarët e poetit të ndjerë Ali Podrimja, Çmimi Ndërkombëtar për Letërsi “Ali Podrimja” i Kolegjit AAB për vitin 2021 iu nda shkrimtarit boshnjak, akademikut Abdulah Sidran.

Më shumë

Lansohet me sukses platforma origjinale për mësim në distancë

Në kuadër të platformave origjinale të krijuara tash e sa kohë për shërbime elektronike për studentë, Kolegji AAB në këtë situatë ka krijuar edhe një mundësi shtesë për studentët, platformën Klasa Virtuale, përmes së cilës sipas orarit të ligjëratave po zhvillohen ligjëratat në kohë reale në të gjitha programet studimore.

Më shumë

Studentët

Fakultetet

Hulumtimet

Bashkëpunimet

Mirësevini në AAB

Kolegji AAB është institucioni i parë jopublik i arsimit të lartë në Kosovë i cili është themeluar menjëherë pas luftës në Kosovë, pas krijimit të rrethanave të reja ekonomike-sociale e kulturore, kur u krijuan kushte dhe rrethana për jetë normale të qytetarëve të Kosovës, duke thyer kështu kushtet e një monopoli të gjatë që kishte në fushën e arsimit në vendin tonë.

Për ne

Afati i Provimeve

të janarit 2020/2021

Data e Paraqitjes

03.01 04.02

Data e Provimeve

05.02 28.02

Paraqit

Bazuar në Rregulloren për Studime të BPrAL AAB, afati i paraqitjes së provimeve bëhet të paktën 14 ditë para afatit përkatës të provimeve.

75%

e studentëve të diplomuar janë në marrëdhënie pune

35

Programe Bachelor dhe Master

Cilësi.Lidership.Sukses!

Njihuni me studentët tanë

Mënyra më e mirë për ta njohur Kolegjin AAB është të dëgjoni drejtpërdrejt nga studentët tanë.

Të Gjitha

Orari i Transportit

Prishtine

AAB

rradhës

Rrethi

rradhës

Live Orari

Mund të ketë vonesë për shkak të komunikacionit. Autobusi niset nga Rrethi i Flamurit dhe ndalon në këto pika:
Tregu i Ulpianës, Radio Televizioni i Kosovës, Hotel Grandi, Sheshi "Bill Klinton", Lakrishtë;-AAB