The Runway Of Fashion Design Students Was Held, With Victorian Period Costumes And The Upcycle Concept

15 July 2021

The second-year students from the Department of Fashion Design at AAB College, today for the first time presented the clothes they made within the course History of Costumes and Fashion.

Throughout this year, students researched 19th century and 20th century clothing, silhouettes, and materials that culminated in the making of periodic, historical clothing from exactly these two centuries.

The costumes of the 19th century, including the Victorian period, were presented on the stage of the “Faruk Begolli” Theater, in collaboration with the students of the Department of Choreography, who brought these costumes to life through their movements.

A special initiative from the Department of Fashion Design was the making of 20th century clothing, from the period of the 40s, 50s, 60s, 70s, 80s and 90s, in the Upcycle concept.

The Upcycle concept motivates the use of existing clothing and their modification into new designs. This concept comes in support of the global call for environmental protection by reducing textile waste. 

Share:

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19