Përfaqësuesit e universitetit hungarez “Karoli Gaspar University of the Reformed Church” vizitojnë Kolegjin AAB, diskutohet për marrëveshje bashkëpunimi

11 Shtator 2023
Representatives of the Hungarian university "Karoli Gaspar University of the Reformed Church" visit the AAB College, a cooperation agreement is discussed

Përfaqësues nga universiteti hungarez “Karoli Gaspar University of the Reformed Church” kanë vizituar Kolegjin AAB, të përbërë nga rektori i këtij institucioni prof. dr. Laszlo Troscanvi, zv/rektori për çështje akademike prof. dr. Robert Szuchy dhe drejtorit për marrëdhënie ndërkombëtare Szalai Gabor. Ndërsa përmes videolidhjes mori pjesë edhe assoc. prof. dr. Judit Nagy si zv/dekane për marrëdhënie ndërkombëtare në Fakultetin e Shkencave Humanitare dhe Shkencave Sociale.

Ata u mirëpritën nga zv/rektoret e Kolegjit AAB Venera Llunji, Uranela Demaj, Furtuna Mehmeti, këshilltari i rektorit Shemsedin Vehapi, nga Zyra e Projekteve Erëza Mehmeti, profesorët Arta Rama dhe Ardian Sallauka.

Të dy palët folën për zhvillimin e institucioneve të tyre, duke prezantuar programet studimore, fakultetet dhe stafin. Theks i veçantë u vendos tek bashkëpunimi i këtij universiteti me Kolegjin AAB në fushën e programeve studimore, vizitave studimore, organizimit të konferencave si dhe shkëmbimit të stafit apo studentëve si shkollat verore (për njërën nga to u vendos të mbahet në korrik të 2024).

Gjithashtu u fol edhe për krijimin e rrjetit të bashkëpunimit që përfshin universitete të shumta të Ballkanit, BE’së por edhe vendeve aziatike si Koreja e Jugut. Palët përmendën edhe bursat që ofrohen nga Hungaria për studentët e Kosovës, ku nga Kolegji AAB u apelua të caktohet një numër i bursave për studentët ose stafin e institucionit, në veçanti për nivelin e studimeve doktorale.

Pas takimit, mysafirët vizituan hapësirat e Kolegjit AAB dhe si rezultat i këtij takimi së shpejti do të nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit mes dy institucioneve në Budapest të Hungarisë.

Share: