Çmimet ndërkombëtare

Kolegji AAB ndan Çmimet Doctor Honoris Causa dhe Professor Honoris Causa për personalitete të rëndësishme akademike.

Po ashtu Kolegji AAB ndan edhe pesë çmime ndërkombëtare për personalitete të shquara me biografi të pasur dhe kualitete të larta profesionale.

Çmimet që ndahen janë këto:

  • Çmimi Ndërkombëtar për Demokraci dhe Integrime,
  • Çmimi Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut,
  • Çmimi Ndërkombëtar për të Arriturat e Larta Shkencore dhe Artistike,
  • Çmimi Ndërkombëtar për Letërsi “Ali Podrimja”,
  • Çmimi Ndërkombëtar për të Arriturat e Larta në Sport.

Laureatët e Çmimit Doctor Honoris Causa

z. Ahmed Shaheed, Çmimi “Doctor Honoris Causa” (05 nëntor 2010)
z. Porfirio Lobo Sosa, Çmimi “Doctor Honoris Causa” (03 shtator 2011)
z. Stjepan Mesic, Çmimi “Doctor Honoris Causa” (20 korrik 2013)
z. Robert Bosch, Çmimi “Doctor Honoris Causa” (3 korrik 2015)
z. Ernesto Kahan – Çmimi “Doctor Honoris Causa” (24 maj 2019)
z. Uran Butka – Çmimi “Doctor Honoris Causa” (24 maj 2019)

Laureatët e Çmimit Professor Honoris Causa

z. Ion Deaconescu – Çmimi Profesor Nderi (20 nëntor 2021)

Laureatët e Çmimit Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut

z. Jamie Shea – Çmimi Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut (19 shkurt 2016)
z. William Walker – Çmimi Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut (11 janar 2017)
z. Massimo D’Alema – Çmimi Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut (06 qershor 2018)

Laureatët e Çmimit Ndërkombëtar për Letërsi "Ali Podrimja"

z. Ismail Kadare, Çmimi “Ali Podrimja” (03 shtator 2014)
z. Jevrem Bërkoviq, Çmimi “Ali Podrimja” (14 maj 2015)
z. Abdulah Sidran – Çmimi “Ali Podrimja” (25 qershor 2021)

Laureatët e Çmimit Ndërkombëtar për të Arriturat e Larta Shkencore dhe Artistike

znj. Nexhmije Pagarusha, Çmimi Ndërkombëtar për të Arriturat të Larta Artistike (17 Maj 2013)

Laureatët e Çmimit Ndërkombëtar për të Arriturat e Larta në Sport

znj. Majlinda Kelmendi – Çmimi Ndërkombëtar për Arritje të Larta në Sport (3 tetor 2014)

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19