Kolegji AAB po përgatitet për të mirërpritur 100 çika nga Amerika e Ballkani në kampin ndërkombëtar “WiSci Girls STEAM Camp”

9 Shtator 2019

Kolegji AAB do të jetë nikoqir i WiSci Girls STEAM Camp #wiscikosovo, i cili do të mbahet nga data 18-29 gusht 2019.

Pjesëmarrëse në këtë kamp do të jenë 100 çika nga ShBA, Kosova, Maqedonia e Veriut, Shqipëria, Mali i Zi e Serbia, të moshës 15 deri në 18 vjeçare, të cilat do të bashkohen me liderë të teknologjisë për të mësuar shkencë, teknologji, art, dizajn dhe lidership.

WiSci Camp është mundësuar përmes një partneriteti publik-privat, me shumë partnerë nga e gjithë bota, duke përfshirë Departamentin Amerikan të Shtetit, Korporatën e Sfidave të Mijëvjeçarit, Girl Up, dhe partnerë të sektorit privat si Intel dhe Google, NASA, Shoqëria Amerikane për Mikrobiologji, Microsoft, e të tjerë. 

Kampi i Vajzave WiSci STEAM është një mundësi e mirë e cila ka për qëllim përfshirjen e vajzave të shkollave të mesme nga e gjithë bota në shkencë, teknologji, inxhinieri, arte dhe dizajn e matematikë (STEAM). 

Në raport gjinor, ekziston një dallim i thellë në fushat e STEM në mes meshkujve dhe grave edhe atë në nivel global, andaj Kampi WiSci synon të ndihmojë në tejkalimin e këtij hendeku përmes qasjes në arsim, mundësive të mentorimit dhe trajnimit të udhëheqjes.

Gjatë vitit 2019 janë planifikuar të mbahen 5 kampe për vajzat (WiSci Camps), ku përveç Kosovës, kampet tjera mbahen në Namibi, Etiopi, Estoni dhe në Oregon të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Share:

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19