Në Kolegjin AAB u diskuta efekti i Ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike me ministren e financave, Hykmete Bajrami

18 Dhjetor 2020

Efekti i Ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike, ishte temë diskutimi mes ministres së Ministrisë së Financave, Hykmete Bajrami dhe studentëve të Fakultetit Ekonomik të Kolegjit AAB.

Ministrja Bajrami tha se situata e pandemisë ka dëmtuar shumë ekonominë në vend dhe se pas pandemisë, gjendja ekonomike nuk do të jetë e njëjtë.
Sipas Bajramit, Ministria e Financave nuk ka pasur mundësi t’ í mbështesë të gjitha bizneset dhe njerëzit që kanë pasur nevojë sepse buxheti ishte nënshkruar më 5 mars, periudhë kjo para se vendi të hynte në mbyllje totale.
Sa i përket Ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike, Bajrami theksoi se janë shqyrtuar të gjitha mundësitë që ky ligj të jetë në shërbim të qytetarëve.
Ministrja Bajrami sqaroi edhe një herë pagesën me nga 300 euro, për tre muaj, për punëtorët e larguar nga puna në kohën e pandemisë. Ajo tha se kjo shumë do t’ u jepet vetëm punëtoreve që u larguan nga puna në muajin mars, por jo edhe atyre që me tendencë po i largojnë punëtorët në dhjetor, me qëllim të përfitimit.

Nga ana tjetër, dekani i Fakultetit Ekonomik, Medain Hashani, ka vlerësuar sfidat e ministres Bajrami në periudhën e miratimit të Ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike. Sipas tij ky është një ligj që ka bërë një bujë të madhe në Kosovë.

Ministrja Bajrami foli edhe për sigurimin e vaksinës antiCOVID-19.
“Ne si vend po bëjmë edhe aleanca me vendet e tjera për sigurimin e vaksinës. Personalisht e shoh vaksinën si masën më efektive të rimëkëmbjes ekonomike sepse e di që kur populli të vaksinohet, ne do të fillojmë masat e relaksimit dhe ekonomia fillojë të kthehet në normalitet”, u shpreh ajo.
Sa i përket të rinjve dhe tregut të punës, ministrja Bajrami pati një mesazh për studentët e Kolegjit AAB. “Provoni të jeni të dalluar dhe unik, lexoni shumë, merrni mësime shtesë. Vetëm diploma nuk ua garanton vendin e punës.

Share:

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19