Enver Petrovci

Enver Petrovci, ish- rektor i Kolegjit AAB studioi në degën e aktrimit në Shkollën e Lartë Pedagogjike në Prishtinë, pastaj mbaroi studimet universitare për aktor në Fakultetin e Arteve Dramatike në Universitetin e Beogradit. Është një ndër themeluesit e degës së Artit Dramatik dhe Akademisë së Arteve në Universitetin e Prishtinës. Në vitin 1989 z. Petrovci kthehet nga Beogradi për të ligjëruar lëndën e aktrimit në Universitetin e Prishtinës dhe formon kuadro të reja të aktorëve në Kosovë.

Veprimtaria

Teatër:

 • Idioti – regjinë dhe rolin kryesor
 • Dëshmitari kryesor – regjisor
 • Kush më ka faj që jam shqiptar – regjisor
 • Guxim për vrasje – rolin kryesor

Filmografia:

 • Kur pranvera vonohet – 1980 – serial
 • Lazari – 1984
 • Rojet e mjegullës – 1988
 • Forbidden sun – 1989
 • Migjeni (film) – 1990
 • Nekrologji – 1994
 • Lule të kuqe, lule të zeza – 2003
 • 1244 – 2003
 • Një Milion Euro – 2005
 • Anatema – 2006
 • Gomarët e Kufirit