Ambasadori amerikan në Kosovë Jeffrey Hovenier viziton Kolegjin AAB për t’u takuar me studentët

17 Tetor 2023
American Ambassador to Kosovo Jeffrey Hovenier visits AAB College to meet with students

Sot në Teatrin Kamertal të Kolegjit AAB u zhvillua vizita e ambasadorit amerikan në Kosovë Jeffrey Hovenier, i cili bashkëbisedoi me studentët dhe u përgjig në pyetjet e shumta që patën.

z.Hovenier së pari foli për qëllimet dhe objektivat më kryesore që ka Ambasada Amerikane në Kosovë për të cilat tha se aktualisht janë tri.

Integrimi i Kosovës në strukturat e sigurisë si NATO, zhvillimi i ekonomisë dhe qeverisja e mirë ishin tri pikat që përmendi ambasadori amerikan, duke shtuar se angazhimi për të përmbushur secilën nga to është evident çdo ditë.

Tutje z.Hovenier përmendi edhe progresin që ka shënuar Kosova që nga shpallja e pavarësisë derisa shtoi se rinia luan rolin kyç në zhvillim e prosperitet të vendit.

“Unë kam ardhur shumë herë këtu para pavarësisë dhe pas saj, kur e mendoj se si ka qenë Prishtina dikur dhe shoh rininë them se po të isha investitor do vija menjëherë në Kosovë dhe potencialin do e lija këtu, pasi të gjithë të impresionojnë me nivelin e tyre të edukatës dhe njohuritë për gjuhën angleze”, tha ndër të tjera Hovenier.

Ambasadori Hovenier u pyet nga studentët për rolin e diplomacisë në problemet globale; marrëdhëniet tregtare ekonomike mes Kosovës dhe SHBA; ndikimin e të rinjve në zgjidhjet e problemeve në fushën diplomatike; liberalizimin e vizave etj.

Në fund të vizitës rektori i Kolegjit AAB Lulzim Tafa falënderoi z.Hovenier për prezencën duke i dhuruar një nga librat e tij me titullin “On sundays do not call me”.

Share: