COVID-19 mbledh 29 shtete të botës në Kolegjin AAB në Kosovë

2 Shtator 2020

Polonia, Greqia, Finlanda, Turqia, Kanadaja, Brazili, Australia, Uruguai, ShBA, Republika Dominikane, Singapori, Ekuadori, Britania e Madhe, India, Butani, Tunizia, Franca, Belgjika, Filipinet, Italia, Gjermania, Meksiko, Rumania, Bullgaria, Sllovenia, Bosnja e Hercegovina, Kosova, Maqedonia e veriut, Shqipëria, janë 29 shtete pjesëmarrëse që do të bëhen pjesë e Konferencës Shkencore Virtuale më të madhes të organizuar në rajon.

Në bashkëpunim edhe me universitete të njohura nga Polonia, Greqia, Maqedonia e Veriut, Bullgaria, Shqipëria e Bosnjë e Hercegovina, Kolegji AAB ka organizuar konferencën në temën “Transformimet dhe pasojat në shoqëri nga pandemia Covid-19”, e cila do të mbahet online më 5 e 6 shtator 2020.

Në këtë konferencë do të marrin pjesë 183 autorë ku folës kryesorë do të jenë profesori nga Universiteti i Bolonjë, Pierluiggi Musaro dhe Prof. Derek El-Zein nga Universiteti Paris Descartes.Tematikat kryesore të konferencës kanë të bëjnë me efektin e izolimit nga pandemia nga një qasje interdisiplinore dhe transdisiplinore. Sipas organizatorëve të kësaj konference janë pranuar 124 abstrakte të cilat kanë marrë përgjigje pozitive nga Komiteti Shkencor, ndërsa mbi 50 aplikime janë refuzuar.Qëllimi kryesor i konferencës është të sjellë së bashku studiues nga fusha dhe vende të ndryshme për të siguruar njohuri shkencore mbi transformimet dhe pasojat e pandemisë, përmes një qasje ndërdisiplinare dhe me një qasje të hapur, inovative dhe të shpërndarë gjerësisht.

Punimet e seancës do të organizohen në 17 sesione të ndara, ndërsa konferenca do të nisë me sesionin plenar që do të zhvillohet të shtunën më 05 shtator, me fillim në orën 15.00, sipas kohës lokale të Kosovës.

Share: