Nis edicioni i dytë i Panairit për Karrierë dhe Punësim AAB 2023

19 Maj 2023
The second edition of the AAB 2023 Career and Employment Fair begins

Me afro 60 kompani pjesëmarrëse në Kolegjin AAB ka filluar edicioni i dytë me radhë i Panairit të Karrierës dhe Punësimit AAB 2023. Në fjalën hyrëse të panairit zv/rektori i Kolegjit AAB Shemsedin Vehapi tha se edicioni i parë ishte mjaft i suksesshëm kështu duke treguar rëndësinë që paraqet një organizim i tillë, ndërsa falënderoi kompanitë pjesëmarrëse dhe ftoi studentët të bashkangjiten e të krijojnë kontakte me këto kompani.

Nga Bordi Këshillues Industrial i Kolegjit AAB drejtori Arian Zeka shprehu kënaqësinë për organizimin e këtij panairi, teksa shtoi se është i gëzuar për rritjen e numrit të kompanive pjesëmarrëse. Ai tha se ky panair do jetë edhe një lloj reflektimi për rafinimin e programeve studimore në mënyrë që t’i përshtaten tregut të punës.

Edhe drejtori i institucionit financiar PriBank Fatos Krasniqi, tregoi se janë të lumtur që do ndihmojnë studentët të bëjnë zgjedhjen për të ardhmen e tyre profesionale. Ai tha se ata mund të punësohen dhe të krijojnë një perspektivë të mirëfilltë dhe të qëndrueshme në Kosovë. Ky panair vlerësohet si një nga mundësitë më të mira për studentët e Kolegjit AAB që të takohen me punëdhënësit e tyre potencial, derisa njoftohen në detaje me kërkesat e tyre duke siguruar kështu realizimin e praktikës profesionale por edhe punësimin.

Kompanitë, institucionet dhe organizatat pjesëmarrëse në këtë panair përkojnë me programet studimore që ofron Kolegji AAB si nga fusha e ekonomisë, drejtësisë, psikologjisë, shkencave sociale, sportive, kompjuterike, gjuhëve të huaja, edukim etj.

Për të gjithë të interesuarit panairi mbahet në datat 19 dhe 20 maj, nga ora 10:00 – 15:00.

Share: