Paneli i radhës në “Javën Globale të Ndërmarrësisë”, sjell në Kolegjin AAB pesë gra të suksesshme

18 Nëntor 2022

Prorektorja për Bashkëpunim dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare të Kolegjit AAB, Venera Llunji, ka udhëhequr sot panelin e përbërë nga pesë gratë e suksesshme të cilat trajtuan temën: “Roli i organizatave të huaja në mbështetje të grave ndërmarrëse në Kosovë”.

Prof. Llunji tha se Kolegji AAB, ndihet i privilegjuar që ka një panel të përbërë prej grave që kanë ndikuar në fushën e ndërmarrësisë dhe të njëjtën kanë ardhur ta transmetojnë për studentët e Kolegjit AAB.

Vesa Rezniqi – Pallaska nga UNDP, Vlora Avdiu Burani – EBRD, Vlora Tuzi Nushi – UN Women, Brikena Berisha – profesoreshë/ hulumtuese, Nita Halimi – ndërmarrëse, folën për rolin e grave në ndërmarrje dhe ndikimin e tyre në fuqizimin e rolit të gruas qoftë në vendimmarrje, politikbërje apo udhëheqje.

Studentët ishin kurioz për temën në fjalë dhe hapat që janë bërë në fuqizimin e rolit të gruas në këtë sferë.

Share: