Presidentja e Kosovës fton Unionin Studentor të Kolegjit AAB në Forumin Ndërkombëtar për Gratë, Paqen dhe Sigurinë

17 Prill 2024
The President of Kosovo invites the Student Union of AAB College to the International Forum for Women, Peace and Security

Me ftesë të presidentes së Republikës së Kosovës Vjosa Osmani, Unioni Studentor i Kolegjit AAB ka marrë pjesë në Forumin Ndërkombëtar për Gratë, Paqen dhe Sigurinë.

Ky edicion i forumit u përqendrua në ndërtimin e përpjekjeve të përbashkëta për të luftuar dhunën seksuale të lidhur me konfliktin, si dhe në identifikimin e mjeteve dhe politikave për të ndihmuar gratë dhe vajzat të udhëtojnë më sigurt në kohëra të rreziqeve të sigurisë klimatike që ngrihen gjithnjë e më shumë.

Unioni Studentor ishte pjesë e panelit të presidentes me titull “Voices of Youth”, ku u diskutua për rolin e rinisë në zhvillimin e vendit, veçanërisht në ndikimin që gratë dhe vajzat kanë në përmirësimin e situatës aktuale në Kosovë.

Presidentja ka falënderuar Unionin Studentor të Kolegjit AAB për pjesëmarrje, duke theksuar synimin për të krijuar një të ardhme më të ndritur për vendin tonë.

Share: