Prof. dr. Rolando Marini nga Universitetit i Peruxhias në Itali mbajti ligjëratë për studentët e AAB-së

Profesori nga Universiteti i Peruxhias në Itali, prof.dr. Roland Marini ka qëndruar sot për vizitë në Kolegjin AAB, me ç‘ rast mbajti një ligjëratë speciale me studentët e Fakultetit të Komunikimit Masiv dhe ata të Psikologjisë në temën “Të rinjtë dhe mjediset e mediave të reja”.

Në hapje të ligjëratës, dekani i Fakultetit të Komunikimit Masiv, Resul Sinani, theksoi se qëllimi i AAB-së është që të mbledhë ekspertë nga universitete botërore për të diskutuar dhe prezantuar çështje të rëndësishme rreth mediave tradicionale e atyre online.

Prof. Marini gjatë ligjëratës potencoi disa pika kryesore për mediat e reja duke thënë se dixhitalizimi i vazhdueshëm ka transformuar rrënjësisht peisazhin medial. Ai gjithashtu shtoi se mediat tradicionale kanë shërbyer si një forum parësor për publikun, mirëpo me ardhjen e mediave online në aspektin e hulumtimeve dhe informacionit të drejtë, ka pasur ndryshime të shumta.

Profesori italian gjithashtu tha se mjedisi mediatik është një prej përparësive kryesore për lirinë e shprehjes në përgjithësi dhe se edukimi publik mund të konsiderohet si një nga detyrat më të rëndësishme për shoqërinë tonë.

Ligjërata u mbyll me sesionin debutues, ku studentët shprehën qëndrimet e tyre por edhe morën përgjigje në pyetjet drejtuar prof. Marinit.

INSTITUTI AAB
APLIKO