Stipendium Hungaricum hap thirrjen për bursa për studime në Hungari

30 Nëntor 2020

Njoftohen të gjithë studentët e interesuar të nivelit baçelor e master, se programi Stipendium Hungaricum ka hapur thirrjen për aplikim për bursa për studentët e interesuar për studime në Hungari, në nivelin bachelor, maser apo doktoratë, për vitin akademik 2021-2022.

Përmes këtij programi të bursave, studentët mund t’ i fillojnë studimet në universitete hungareze, nga shtatori i vitit 2021.

Kuotat për këtë vit akademik janë si në vijim:

55 bursa të plota për studime BA/BSc;

10 bursa të plota për studime MA/MSc;

10 bursa të plota për studime PhD/DLA.

Afati i fundit për aplikim është data 16 janar 2021.

Për informata të detajuara, udhëzoheni që t’i vizitoni vegëzat:

https://apply.stipendiumhungaricum.hu/

https://apply.stipendiumhungaricum.hu/news/new/58-stipendium-hungaricum-online-application-system-now-open

Share:

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19