STUDENTI I AAB-SË ÇLIRIM EMINI, FITUES I KONKURSIT “DITA KUR HAKIMI ËSHTË I LIGJSHËM”, EDICIONI I V-TË

12 Shtator 2019

Me pjesëmarrjen e rreth 30 garuesve, në Kolegjin AAB u mbajt edicioni i pestë i punëtorisë “Dita kur hakimi është i ligjshëm”, organizuar nga kompania Findbug në partneritet me Kolegjin AAB.

Sipas instruksioneve dhe rregullave të konkursit, “hakerët” e rinj, të cilët ishin studentë të institucioneve të ndryshme nga Kosova e Shqipëria si dhe nxënës të shkollave të mesme u përpoqën që të gjejnë vrimat dhe dobësitë e sigurisë në programe të ndryshme dhe të cilat u raportuan në kohë reale.

Plaforma transparente e krijuar nga kompania Findbug, pati për qëllimi që të gjithë të rinjtë e talentuar dhe të cilët kanë aftësi në fushën e hakimit, të kthehen në rrugën e drejtë, përmes shfrytëzimit të saj, andaj edhe çmimi për të cilin garuan pjesëmarrësit është quajtur “Ethical Hacker of the Year”.
Në këtë edicion, juria profesionale ndau vetëm dy çmime.

Sipas vlerësimit të jurisë profesionale, vendi i parë i takoi Çlirim Eminit, student i programit Siguri Kibernetike në Kolegjin AAB, ndërsa me vendin e dytë u shpërblye Gentrit Xhema, student në FIEK në UP.


Fituesi i garës, Çlirim Emini nën emocionet e fitores u shpreh i lumtur me suksesin e arritur, ndërsa theksoi se Kolegji AAB është institucion që bën diferencë në çdo aspekt me institucionet tjera.

Share:

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19