Ermir Gashi

Shkenca Kompjuterike

Studenti Ermir Gashi realizoi me sukses Radarin Sonar

Në kuadër të lëndës ”Grafika kompjuterike dhe procesimi i imazheve”, studenti Ermir Gashi realizoi projektin Radari Sonar. Ermiri ka krijuar një model të thjeshtë të radarit duke përdorur Arduino dhe Processing. Ky projekt zbatohet me ndihmën e “Processing IDE” i cili është një softuer për paraqitje grafike.
Radari është një sistem zbulimi i objekteve me rreze të gjatë që përdor valët e radios për të vendosur parametra të caktuar të një objekti, si diapazoni, shpejtësia dhe pozicioni i tij. Teknologjia e radarit përdoret në avionët, raketat, detajet, parashikimet e motit dhe makina.
Ky projekt bazohet në teknologjinë Sonar, pasi është përdorur një sensor ultra-sonik për të përcaktuar praninë e ndonjë objekti në një gamë të caktuar.


Në këtë projekt është përdorur Arduino për të lexuar të dhënat nga sensori ultra sonik MPU-6050 dhe t’ i dërgojë ato “Processing IDE” përmes Portit COM (Serial Communication). Informacionet merren nga sensori ultra sonik me ndihmën e Arduinos i cili do t’ i dërgojë ato në Processing IDE ku zbatohet një aplikim i thjeshtë grafik për të imituar një Radar Sonar.

Share:

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19