Fjala e Rektorit të Kolegjit AAB me rastin e festimit të Ditës së Çlirimit

12 Qershor 2024

12 qershor 2024

Dita e sotme është e veçantë, është  Dita e Çlirimit të Kosovës.

Kolegji AAB shpreh urimet më të ngrohta për popullin e Kosovës, duke kujtuar shpirtin e palëkundur dhe sakrificat që kanë hapur rrugën për lirinë dhe pavarësinë tonë. 12 qershori bart një kuptim të thellë në kujtesën tonë kolektive, shërben si një kujtesë emocionuese e rezistencës dhe vendosmërisë që përcaktojnë karakterin e kombit tonë.

Ne e kujtojmë rrugëtimin e vështirë drejt çlirimit, i nderojmë të gjithë ata që luftuan me guxim për të drejtat tona dhe sovranitetin tonë. Guximi dhe durimi i tyre përballë sfidave kanë lënë një shenjë të pashlyeshme në historinë tonë, duke frymëzuar brezat për të luftuar për drejtësi dhe barazi.

Në qendër të festimit tonë është njohja e fuqisë transformuese të arsimit. Kolegji AAB mbetet i vendosur në përkushtimin e vet për të zhvilluar dhe ngritur intelektin dhe talentet e studentëve tanë, duke i pajisur ata me njohuritë dhe shkathtësitë e nevojshme për një të ardhme më të ndritshme si për për veten e tyre ashtu edhe për Kosovën. Përmes arsimit, ne i fuqizojmë individët si veprimtarë të ndryshimeve, duke e shtyrë përpara dhe inovacionin në të gjitha aspektet e shoqërisë.

Në këtë ditë të rëndësishme, ne e kujtojmë përkushtimin tonë ndaj parimeve të demokracisë, të të drejtave të njeriut dhe gjithëpërfshirjes. I përjetësojmë arritjet e të kaluarës, por shikojmë drejt të ardhmes me optimizëm dhe vendosmëri. Së bashku, si një komb i bashkuar dhe paqedashës, mund të përballojmë çdo sfidë dhe të realizojmë çdo synim dhe qëllim të Kosovës.

Prandaj, në emër të tërë komunitetit akademik dhe administrativ të Kolegjit AAB, si Rektor i Kolegjit AAB, dua të shpreh urimet më të ngrohta për popullin e Kosovës.

Le të shërbejë kjo Ditë e Çlirimit si një burim frymëzimi dhe bashkëpunimi ndërsa vazhdojmë rrugëtimin tonë drejt një të nesërme më të ndritshme.

Gëzuar Ditën e Çlirimit!

Share: