Konferenca rajonale “Hapësirat në arsim”, zhvillohen dy prezantime në sesione paralele

21 Tetor 2022

Deri tani dy prezantime janë mbajtur në kuadër të konferencës rajonale “Hapësirat në arsim”, që është organizuar nga Kolegji AAB.

Në moderimet që u mbajtën në orar paralel të udhëhequra nga prof. ass. dr. Violeta Buza dhe Sonila Daiu, derisa tjetri prezantim nga prof. ass. dr. Hysen Kasumi dhe prof. assoc. dr. Iris Klosi, u diskutua për çështje të ndryshme dhe me impakt për zhvillimin në arsim.

Tema të shumta diskutimi pati nga pjesëmarrësit në këto sesione paralele, duke filluar nga implementimi konkret i teknologjisë në kurrikula, “e-learning”, përfitimet e mësimit të gjuhës angleze në arsimin e lartë, politikat edukative gjatë pandemisë së koronavirusit e deri tek trasnformimi i ambienteve shkollore në Kosovë. Gjatë kësaj konference rajonale në Kolegjin AAB, pritet që të dalin konkluzione të caktuara në lidhje me rëndësinë që kanë hapësirat e mësimit në arsimin e lartë, dhe se si mund të ndryshohen për t’iu adaptuar kushteve dhe metodave bashkëkohore.

Në fund të prezantimeve, moderatorët u shpërndanë certifikata pjesëmarrësve.

Share: