Nga Kolegji AAB për vazhdimin e studimeve dhe pjesë e garave prestigjioze në ShBA

20 Maj 2016

Për të depërtuar nga Kolegji AAB për vazhdimin e studimeve apo për të marrë pjesë në ndonjë garë prestigjioze në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, dhe atë  me bursa të plota duke u mbështetur nga vet institucioni,  nga organizatat ndërkombëtare dhe nga institucionet qeveritare vendore dhe atë amerikane,  për studentët e Kolegjit AAB  nuk është e vështirë.

Sa për ilustrim po marrim si shembull disa kandidatë, të cilët  një pjesë të studimeve  i kanë përfunduar në  Kolegjin AAB,  kurse  studimet master  tani janë duke i vazhduar  në  Shtetet  e  Bashkuara të Amerikës.

Kemi tre studentë si:  Ngadhnjim Halilaj dhe  Dren Puka, të cilët studimet bachelor i kanë përfunduar për Menaxhment dhe Informatikë në Fakultetin Ekonomik, studimet master tani  janë duke  i vazhduar  në ShBA,  në Northern Illinois University,  kurse Arben Fejza,  i diplomuar në Fakultetin e Gjuhës Angleze, nga viti akademik 2016/ 2017, studimet master do t’ i fillojë po në këtë shtet, dhe atë që të tre falë bursës së plotë të fituar  nga organizata  WorldLearning në bashkëpunim me USAID-in dhe Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), në programin Transformational Leadership Program- Scholarships and Partnerships (TLP- SP).

Përveç vazhdimit të studimeve,  studentët e Kolegjit AAB  në  ShBA,  morën pjesë edhe  nëpër  gara të shumta prestigjioze nga fushat e ndryshme,  kryesisht fusha të cilat studiohen edhe në AAB, duke  rrëmbyer  medalje të arta,  vende të  para dhe çmime tjera.

Artan Avdiu,  student i Fakultetit të Komunikimin Masiv, drejtimi Produksion, për shtatë ditë me radhë ka qëndruar në ShBA, dhe ka marrë pjesë në festivalin “International Peace & Film Festival”, që u mbajt në Orlando të Floridas, duke ka fituar çmimin “Essence Award” me filmin “Mungesa”.  Artan Avdiu së bashku me Shqipërim Selimi, autorët e filmit, filmin e kanë realizuar vetëm për një projekt në kuadër të lëndës “Montazh”, por pas kritikave pozitive që morën  nga profesori i lëndës Zijad Mehiç dhe asistenti Albin Xharra, e kanë  dërguar  në festivalin në fjalë, ku pas aplikimit filmi menjëherë është nominuar në kategorinë “Student Short Film” dhe “Ambasador of Peace”.

Vlen  të theksohet se në garën  prestigjioze NASA – Space Apps Challenge 2015, e mbajtur gjatë vitit të kaluar, po në ShBA, mentori i dizajnit ka qenë studenti i Fakultetit të Dizajnit Grafik, Visar Spanca.  Visari  ka thënë se  “përveç ftesës që kam marrë nga NASA, nga ana profesionale kam përfituar njohuri të shumta  për  menaxhimin e grupeve dhe nga  lemia  e dizajnit”, duke shtuar se falë njohurive të fituara gjatë  studimeve në Kolegjin AAB kam arritur të bëhem mentori i dizajnit të garës në fjalë.

Po në muajin që shko, të këtij viti,  studentët e Kolegjit AAB  fituan tri  medalje të arta në  New York,  në Turneun e XXI Ndërkombëtar të Karatesë Hiraldo’ s Kai Shobukan, në Queens të Nju Jorkut.  Seida Suma, studente e Fakultetit Ekonomik, zuri vendin e parë në Kata individuale dhe fitoi medaljen e artë;  Hantija Ibroci, studente e Juridikut, zuri vendin e parë në luftëra individuale, dhe po ashtu rrëmbeu medaljen e artë, ndërsa Antigona  Rama,  studente e Kulturës Fizike, u shpërblye me vendin e dytë në luftërat individuale dhe rrëmbeu  medalje të argjendtë.  Në këtë turne morën pjesë 14 shtete me rreth 500 garues.

Rezultat i këtyre arritjeve është sepse Kolegji AAB studentëve të vetë ju ofron  planprograme, të cila janë në përputhshmëri të  njëjta  me planprogramet e universiteteve më të mëdha  në botë dhe atë në të gjithë nivelet dhe programet e studimit.

 

Share: