Festina Hashani

Arte

Fitoi bursë nga Kolegji AAB, studentja Festina Hashani tani një storje suksesi në Dizajn të Modës

Festina Hashani, ish-nxënëse e gjimnazit “17 shkurti” në Obiliq, e cila ka fituar bursë nga Kolegji AAB si një nxënëse e dalluar në shkollën e mesme, po tregon suksese të jashtëzakonshme si studente në Fakultetin e Arteve – dega Dizajn i Modës të këtij kolegji.

Ajo është ende në vitin e parë të studimeve, ndërsa vetëm gjatë kësaj kohe, pos arritjeve maksimale në lëndët mësimore të këtij fakulteti, asaj edhe i janë zgjedhur shumë punime nëpër ekspozita të ndryshme mbarëkombëtare, ku një ndër to ishte edhe Ekspozita Kolektive Tradicionale e Fakultetit të Arteve dhe Arkitekturës të Kolegjit AAB.

Festina thotë se pasioni i saj gjithmonë ka qenë piktura, por që më pas ajo e ka gjetur vetën më mirë në drejtimin Dizajn të Modës, dhe për këtë ajo thotë se Kolegji AAB i ka dhënë shumë mundësi për avancimin e saj profesional.

Kujtojmë se Kolegji AAB përveç aktivitetit akademik e shkencor që zhvillon tash e pothuaj dy dekada, duke u pozicionuar kështu institucioni lider në fushën e arsimit të lartë jopublik jo vetëm në Kosovë por edhe në rajon, gjithmonë ka qenë para

të tjerëve edhe me aktivitetet kulturore e artistike që zhvillon në kuadër të veprimtarisë së vet.

Share:

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19