Workshop Online: Projektimi i pikave gjeohapsinore në hartat “Equirectangular”

16 Prill 2021

Projektimi i pikave gjeohapsinore në hartat “Equirectangular”, do të jetë punëtoria e radhës e organizuar nga Fakulteti i Shkencave Kompjuterike në AAB, që do të mbahet online, të mërkurën, më 21 prill 2021, nga ora 20:00.

Në workshop-in e radhës pjesëmarrësit do të njoftohen me projeksionet kartografike, të cilat fillin e vet kanë për më shumë se 2000 vite! Vetëm në Wikipedia mund të gjenden mbi 40 lloje të projeksioneve, të cilat përdorin mënyra të ndryshme të paraqitjes dhe janë të bazuara në modele të ndryshme matematikore duke filluar nga ato më të thjeshtat e deri te më komplekse.

Ndër projeksionet më të “thjeshta” dhe më praktike për përdorim është projeksioni ‘Equirectangular’ i cili projeksion bën deformimin e realitetit por është shumë i lehtë për gjetjen e pikave gjeohapsinore nga softueri përmes operacioneve të thjeshta matematikore.

Në workshopin e radhës do të njihemi me hartat ‘Equirectangular’ dhe mënyrën si t’i paraqesim pikat gjeohapsinore mbi këto harta përmes kodit, ku konkretisht do të shohim vendosjen e pikës të qyteteve përmes koordinatave Latitude dhe Longitude.

Të interesuarit të aplikojnë përmes emailit: [email protected], kurse workshopi do të mbahet online, ditën e mërkure me datë 21 prill në orën 20:00.

Share:

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19