Zhvillohet trajnimi ndërkombëtar për trajnerë të basketbollit i organizuar nga Kolegji AAB dhe Federata e Basketbollit të Kosovës

13 Shtator 2023
The international training for basketball coaches is organized by AAB College and the Kosovo Basketball Federation

Është mbajtur trajnimi ndërkombëtar për trajnerë të basketbollit i organizuar nga Kolegji AAB dhe Federata e Basketbollit të Kosovës. Ky trajnim u mbajt me dy ligjëruesit që janë trajnerë të njohur nga SHBA – Brad Soderberg dhe Evropa – Luca Palumbo.

Të pranishëm në këtë trajnim ishin një numër i madh i trajnerëve të klubeve të basketbollit nga tërë Kosova dhe të gjitha kategoritë, si dhe studentët e Fakultetit të Kulturës Fizike dhe Sportit të Kolegjit AAB.

Trajnerët sollën përvojat dhe teknikat bashkëkohore të trajnimit nga basketbolli, ndërsa dekani i Fakultetit të Kulturës Fizike dhe Sportit Fatmir Pireva ligjëroi tema rreth qasjes shkencore dhe aplikimit të metodologjive të reja për sportin e basketbollit. Të gjithë pjesëmarrësit u pajisën me certifikata në fund të trajnimit.

Share: