Stafi i Bibliotekave

Urim Sallauka

Drejtor i Bibliotekës

Studimet e magjistraturës në Shkencat e Bibliotekarisë, Informacionit dhe Studimit të librit në Universitetin e Lubjanës, studimet master në Simmons College në SHBA, studimet themelore në Universitetin e Prishtinës – Gjuhë dhe Letërsi Angleze.

Për disa vite punoi në katedrën e Gjuhës dhe Letërsisë Angleze, respektivisht në Bibliotekën e Katedrës. Pas përfundimit të studimeve shkoi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për një trajnim katër mujor në lëmin e Shkencave të Bibliotekarisë dhe në të njëjtën kohë regjistroi studimet posdiplomike në Shkencat e Bibliotekarisë në Simmons College.

Trajnimin katër mujor e kreu në disa biblioteka akademike si: Robert Frost Library (Amherst), Harvard University Library, Brandies University Library (Boston), Library of Congress etj.

Tani, Urim Sallauka është para përfundimit të magjistraturës në Universitetin e Lubjanës, në degën e Library Information Scienceand Book Studies. Është ekspert i Bibliotekarisë, veçanërisht për ato biblioteka që janë në themelim e sipër. Ka një bagazh shumë të mirë në Shkencat e Bibliotekarisë. Është njohës shumë i mirë i burimeve shkencore, revistave akademike. Flet rrjedhshëm gjuhën angleze. Merret me publikime të ndryshme rreth Shkencave të Bibliotekarisë.

Ka punuar edhe në institucione tjera në Republikën e Kosovës. Në gusht 2005 filloi punën në Bibliotekën Kombëtare dhe Universitare të Kosovës, pastaj ne vitin 2008 u punësua menaxher në Bibliotekën e Shkollës Amerikane në Kosovë “American School of Kosova”.

 • Biblioteka Qendrore – Prishtinë
  • Florije Tafa – Zyrtare në Bibliotekë
  • Vjollca Tafa – Zyrtare në Bibliotekë
  • Naxhije Canolli – Zyrtare në Librari
 • Biblioteka – Dega Ferizaj
  • Besarta Rexhepi – Zyrtare në Bibliotekë
 • Biblioteka – Dega Gjakovë
  • Magdalena Kqira – Zyrtare në Bibliotekë

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

 • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
 • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
 • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
 • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19