Fakulteti i Infermierisë i Kolegji AAB nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me Spitalin Amerikan në Kosovë

30 Shtator 2016

Fakulteti i Infermierisë i Kolegji AAB, i cili së shpejti do të fillojë me gjeneratën e parë të studentëve, krahas procesit të suksesshëm të akreditimit dhe përgatitjeve akademike e teknike, ka filluar të rangojë edhe sukseset në fushën e bashkëpunimit me institucione profesionale.

Në këtë vazhdë, sot Fakulteti i Infermierisë i Kolegjit AAB, nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me Spitalin Amerikan në Kosovë.

Marrëveshja e nënshkruar ka për qëllim krijimin e kushteve sa më të mira për studentët e Fakultetit të Infermierisë të AAB-së, për të mbaruar mësimin praktik në këtë institucion.

Ndërsa, kryeshefi Ekzekutiv, Novrus Çaushaj MD, tha se një sistem i mirë i shëndetësisë së avancuar nuk mund të qëndrojë mirë pa bashkëpunim me një sistem arsimor të avancuar. “Spitali Amerikan do të kontribuojë me të gjitha kapacitete që ka, që infermierët e ardhshëm, të dalë nga Kolegji AAB, të kenë një bazë të vërtetë shkencore të përgatitjes së tyre dhe nesër t’i ofrohen tregut të punës me krenari”, tha ai.

Me këtë marrëveshje do të përfitojnë edhe mbarë stafi i Kolegji AAB, të cilët do të gëzojnë të drejtat dhe privilegjet e zbritjes për çdo shërbim diagnostifikues dhe për të gjitha trajtimet kirurgjikale e aktivitete të tjera profesionale, të ofruara nga Spitali Amerikan në Kosovë.

Palët në fund u ndanë të kënaqur me të arriturat e të dyja institucioneve për fushat që zhvillojnë, si dhe u dakorduan për fillimin e bashkëpunimit dhe vazhdimin e implementimit të pikave që janë paraparë me marrëveshjen e nënshkruar ndërinstitucionale.

 

Etiketa:

Share: