Komunikim Masiv

Fakulteti i Komunikimit Masiv dhe Gazetarisë është fakulteti me traditën më të gjatë në Kolegjin AAB. Në kuadër të këtij fakulteti funksionojnë dy programe bachelor, Komunikim Masiv e Gazetari dhe Programi i Produksionit, si dhe një Program master në Komunikim Masiv.

Ka një staf pedagogjik të zgjedhur, me përvojë të dëshmuar shkencore dhe akademike, brenda dhe jashtë Kosovës. Gati 90 për qind e të diplomuarve në këtë fakultet janë të punësuar. Shumica prej tyre janë drejtorë mediash të ndryshme, kryeredaktorë, redaktorë, gazetarë, zëdhënës institucionesh e partish politike, zyrtarë për informim etj., ose kanë punuar në mediat më të njohura në vend dhe jashtë, si në “Zëri i Amerikës”, “RTK”, “KTV”, “RTV21”, “Top Channel”, “Radio Dukagjini” etj., si dhe në gazetat dhe agjencitë më të njohura në vend. Gjithashtu, një pjesë e studentëve që kanë kryer masterin po zhvillojnë karrierë të suksesshme në diplomaci.

Fakulteti ka marrëveshje me disa universitete për shkëmbim përvojash e punësh të përbashkëta kërkimore, shkëmbim kuadrosh dhe studentësh.

Dekanati

Resul Sinani

Dekan

Prof. Ass. Dr. Resul Sinani, u lind më 01.09.1978 në fshatin Zaplluxhe të rajonit të Opojës, komuna e Dragashit. Ka të përfunduar fakultetin “Gjuhë dhe Letërsi Shqipe” në Universitetin e Prishtinës, masterin për “Gazetari dhe Komunikim Masiv” në Kolegjin AAB dhe doktoraturën në Shkencat Sociale profili Komunikim në Universitetin Europian të Tiranës – UET.

Prej vitit 1999 punon në media, në pozicione të ndryshme si gazetar, moderator, redaktor dhe autor emisionesh. Ka punuar në Radio Prizreni, TV Kukësi, Radio 21, KTV dhe RTK1 si dhe ka bashkëpunuar me gazeta e portale të ndryshme. Përveç kësaj, është angazhuar në moderimin e qindra aktiviteteve të ndryshme kulturore, konferencave e ngjarjeve të tjera të rëndësishme.

Prej vitit 2009 është i angazhuar si ligjërues universitar, fillimisht ka qenë i angazhuar si ligjërues i jashtëm në degën e Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës, pastaj për tri vjet ka qenë i angazhuar në Kolegjin UBT në fakultetin e Mediave dhe Komunikimit, ndërsa prej tetorit të vitit 2016 është i angazhuar si profesor në Kolegjin AAB në fakultetin e Komunikimit Masiv, Fakultetin e Psikologjisë dhe Fakultetin e Shkencave Sociale. Prej janarit të vitit 2018 është Dekan i Fakultetit të Komunikimit Masiv!

Prof. Ass. Dr. Resul Sinani ka të botuara tri libra, “Moderatori dhe moderimi në televizion”, “Roli i televizionit në komunikimet socio-kulturore kombëtare” dhe “Hulumtime në fushën e medias dhe komunikimit I”, po ashtu është autor i dhjetëra punimeve shkencore të cilat i ka prezantuar nëpër konferenca shkencore ndërkombëtare dhe gjithashtu i ka botuar nëpër revista shkencore ndërkombëtare jashtë Kosovës, si në Itali, Kroaci, Angli, Turqi, Çeki, Rumani, Austri e Shqipëri.

Po ashtu ka qenë i ftuar si ligjërues dhe trajnues në lëmin e gazetarisë, mediave dhe komunikimit me theks në të folurit dhe komunikimin me publikun në dhjetëra projekte të ndryshme, duke përfshirë edhe programin Erasmus+.

Ligjëron lëndët:

– Gjykim editorial

– Mediakultura

– Media dhe Politika

– Kulturë gjuhësore

– Shkrim akademik

Gazmend Abrashi

Prodekan

Gazmend Abrashi është lindur më 03.12.1985 në Mitrovicë.

Studimet universitare si dhe ato post-diplomike i ka përfunduar në Kolegjin AAB, në drejtimin Komunikim Masiv dhe Gazetari.

Me datën 05 korrik 2019, në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, e ka mbrojtur punimin e doktoratës.

Ka publikuar disa punime shkencore në revista ndërkombëtare si dhe në revista rajonale.

Aktualisht është Prodekan në Fakultetin e Komunikimit Masiv dhe Gazetarisë.

Ligjëron lëndët: 

-Hyrje në komunikime

-Komunikim Organizativ

-Etikë mediale

-Shkrim akademik

Burbuqe Berisha

Prodekane

Studimet themelore dhe master i ka përfunduar në Fakultetin e Arteve, dega Regji e Filmit në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, në Prishtinë.

Ka krijuar një numër të konsiderueshëm të filmave me metrazh të shkurtër dhe te gjatë  si dhe dokumentarë, seriale  televizive, shfaqje teatrore dhe është fituese e disa shpërblimeve në festivale të filmit dhe teatrit me karakter ndërkombëtar  dhe ne vitin 2019 është fituese e çmimit kombëtar për kinematografi .

Për një vit e gjysmë ka punuar si menaxhere në Kino ABC në Prishtinë, për katër vite si producentë në Kosova -Film, po ashtu për katër vite me radhë si drejtoreshë e Përgjithshme e Teatrit Kombëtar të Kosovës dhe anëtare e Këshillit Drejtues të QKK-së, si dhe të Ansamblit “Shota” ne vitin 2017 kryetarë e këshillit drejtues te TKK . Në shumë festivale filmash ka qenë anëtare e jurive profesionale me karakter ndërkombëtar dhe është aktiviste e shume kampanjave bamirës .

Ne vitin 2020 është e nominuar  nga  Theatre Award Program 2020 ne LPTW Gilder/Coigney International Theatre

 

Aktualisht është pro -dekane në Fakultetin e Komunikimit Masiv dhe Gazetarisë në Kolegjin AAB dhe drejtoreshë  artistike e festivalit Prishtina Internacional Theater Festival.  

Ligjëron lëndët:

Film Dokumentar

Regji televizive

Regji për film teatër dhe televizion